Onze zomerse aanraders om met frisse retail-ideeën uit de vakantie te komen.

 • Boek: Be like Amazon
  Het boek beschrijft de basiswaarden die Amazon een succes maakten. Uitermate vlot om te lezen (wordt toch beloofd) én heel wat interessante voorbeelden om van te leren. Wie liever niet leest, maar in 30 minuten up to speed wil zijn, kan ook hier de podcast beluisteren. En het belooft ook zeker niet énkel over hen als e-tailer te gaan. Het gaat immers over de 4 grotere principes die hen zo succesvol maken en toegepast kunnen worden door elk (retail)bedrijf.
 • Boek: Retail Therapy 
  ‘Retail Therapy’ geeft een overzicht van de zwaktes van de retail industrie vandaag om daarna duidelijke stappen te beschrijven voor morgen. Na een eerste diagonale scan, geeft het enorm veel zin om het helemaal door te lezen.
 • White paper: Retail Trends And Predictions Guide 2019
  Vend is een cloud-based retail software platform. Maar hun voorspellingen voor 2019 hebben zeker niet te leiden onder een focus op hun eigen business. Ze beschrijven tal van trends die op zijn minst doen nadenken hoe er mee om te gaan.
 • White paper: Rethinking Retail Een paper van alweer een jaar geleden, maar dit PWC dossier zoomt in op de fysieke winkel en hoe deze vandaag en in de toekomst een relevante rol kan spelen. Mét bovendien de personal shopper case van onze klant e5 mode als voorbeeld van het slim inzetten van mensen als ‘differentiator’.
 • Podcast: Doug Stephens’s Retail Prophet
  Doug (schrijver van de boeken Retail Revival & Reengineering Retail) zag je mogelijk al aan het werk op een Retail Detail podium. Hij bespreekt de trends, technologieën, consumentengedragingen… die de toekomst van retail bepalen.
 • Podcast: Future commerce
  Eén van mijn nieuwe favorieten. De podcast focust wekelijks op nieuwe en toekomstige technologische retail-oplossingen. Maar steeds vanuit een strategisch kijk op de zaak. Er zijn er zo’n 120 in te halen, dus hopelijk rij of vlieg je lekker ver ;-).


Als dat nog niet genoeg is, dan is er nog ons kruiswoordraadsel. Het vat alle trends samen waar een retailmerk in 2019 niet onderuit kan.

De toekomst van retail heeft nog heel wat in petto. Wij helpen je het graag ontdekken hoe jouw bedrijf hiermee kan omgaan. Samen met Retail Detail, Ad Random (interieurdesign) en Wave Of Engagement (technologie partner) werken we aan het retail living lab. Een shoppingcentrum in de stadsfeestzaal in Antwerpen waar retailers en consumenten de toekomst van retail kunnen ervaren, ontdekken en begrijpen. En ook jij kan hier een deel van zijn.